Efficiënt internationaal online verkopen: Rubio Monocoat webshop

Flexibel, Internationaal e-commerce platform gebouwd in Magento 2. Ideaal om te verkopen in verschillende landen. Alle beheer onder éénzelfde dak.

Michel

Michel

Internationaal online verkopen wordt kinderspel

Eenvoudig en efficiënt de producten van je webshop voor de verkoop in meerdere landen? Per land zijn er andere verwachtingen naar taal, regels en specificaties. Dat vergt wel wat denkwerk om het proces optimaal te laten verlopen. Als je dit niet goed aanpakt, dan verlies je heel wat tijd in verwerking tussen de platformen

Met deze vraag gingen we aan de slag om een optimale ervaring te bieden voor Rubio Monocoat. Ontdek er alles over in deze case.

In deze case
Over de klant

Rubio Monocoat webshop

Rubio Monocoat is een Belgische producent en distributeur van duurzame en milieuvriendelijke afwerkingen voor hout. 

Het bedrijf staat bekend om zijn unieke één-component olieafwerking die beschermt tegen vocht, vuil en verkleuring, en een natuurlijke uitstraling geeft aan hout. Rubio Monocoat richt zich op consumenten en professionals in de meubel- en interieurbranche en biedt producten voor houten vloeren, meubels en interieurhoutwerk aan. 

Innovatieve en duurzame producten die gemakkelijk te gebruiken zijn en aan de hoogste kwaliteits- en milieunormen voldoen.

 

"Internationaal onze producten aanbieden is geen uitdaging meer voor onze webshop"

Onze aanpak

Je webshop optimaliseren voor internationaal online verkopen

Bij Adobe Open Source webshop (Magento 2) is internationalisering geen uitdaging meer. In deze case hebben wij met slechts één installatie 9 unieke webshops uitgerold in verschillende landen en regio’s. Dankzij de flexibele structuur van Adobe Open Source webshop kan elk product per land aangepast worden, onder meer beschikbaarheid en prijzen. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een optimale klantervaring.

Bereik eenvoudig klanten in andere talen

Maar dat is nog niet alles. De webshop is in meer dan 14 verschillende talen te bezoeken. Hierdoor wordt een breder publiek bereikt en onderhoud je een nog hechtere band met jouw internationale klanten. Of je nu jouw webshop in Nederlands, Frans, Duits of een andere taal wilt aanbieden, wij maken het mogelijk. Maak nu gebruik van de internationalisering van Adobe Open Source webshop (Magento 2) en vergroot jouw bereik en klanttevredenheid!

Van analyse tot eindproduct

We geven je een preview hoe het er zal uitzien

Tijdens de analyse fase werden wireframes ontwikkeld en konden we zonder de afleiding van kleuren, foto’s en teksten de essentiële elementen van de pagina’s bepalen.  De technische acties beschrijven om zo de flow van de verkoop te optimaliseren om nadien alles in een design te gieten dat overeenkomt met de huisstijl.

Slimme inzet van technologie voor de verkoop van je producten online

Rubio Monocoat maakte reeds gebruik van een PIM-systeem die we hebben wij gekoppeld met de Adobe Open Source webshop (Magento 2). Hierdoor kan men op een centrale manier de producten verrijken en was de shop snel gevuld met de producten. 

De koppeling met Microsoft Business Central zorgt ervoor dat de klantengegevens en orders automatisch verwerkt en gesynchroniseerd werden naar alle platformen. Hierdoor ontstaat heel wat tijdswinst door dit volledig geautomatiseerd in te richten.

De kracht van een Multistore

Via een multi-website, multi-store opzet kunnen de producten via dezelfde installatie van Adobe Open Source webshop aangeboden worden via de verschillende websites. Zo is er een eigen webshop per land. De grote meerwaarde is dat afhankelijk van de website de producten en de prijs kunnen bepaald worden. Evengoed heeft elke website zijn eigen landingspagina’s, verschillende talen & land specifieke instellingen zoals bijvoorbeeld de BTW regels, verzend- en betaalmethodes. 

Mede door de kracht van de Adobe Open Source kunnen we ongelimiteerd nieuwe websites toevoegen en uitbreiden naar andere landen. 

blank

Gebruikte technologie voor online verkoop

blank

Schaalbaar e-commerce platform als basis

blank

Koppeling voor productdata met Pimcore

blank

Microsoft Business Central als ERP

De producten van je webshop ook eenvoudig internationaal aanbieden?

Studio Mikado denkt mee om van jouw e-commerce verhaal een succes te maken. Hiervoor hebben we tal van oplossingen voor optimaal beheer van je webshop.

blank