Hoeveel kost een website?

Als u op zoek bent naar een nieuwe website of een bestaande website wilt vernieuwen, heeft u waarschijnlijk al wat research gedaan naar de kosten die hiermee gepaard gaan. Het is belangrijk om te begrijpen dat de prijs voor het bouwen van een website kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het doel van de website, de omvang en complexiteit van de website, en de gewenste functies en integraties. 

We geven hier enkele richtlijnen voor wat u kunt verwachten wat betreft de kosten van het bouwen van een website. We hopen dat deze informatie u zal helpen om een weloverwogen beslissing te maken over het investeringsbudget voor uw websiteproject.

Channable multikanaal aanpak

Onze richtprijs voor het bouwen van je website

Hieronder vindt u onze richtprijzen voor verschillende soorten websites. Houd er rekening mee dat deze prijzen afhankelijk zijn van uw specifieke behoeften en het ontwerp van de website, dus het is belangrijk om contact met ons op te nemen voor een precieze prijsopgave.

Deze prijzen zijn exclusief eventuele extra plugin licenties, een grafisch ontwerp en hosting.

WordPress website

Onze richtprijs voor een gewone website begint bij € 2900. Dit is inclusief ontwikkeling, integreren van je huisstijl, training van de webmaster en lancering van de website.

Onze WordPress oplossing >

 

Eenvoudige e-commerce website

Onze richtprijs voor een e-commerce website met een aantal eenvoudige producten met varianten begint bij € 4900. Dit is ontwikkeling en configuratie, integreren van je huisstijl, integratie met een betaalsysteem, en lancering van de website.

Hou er wel rekening mee dat de prijzen voor een e-commerce zeer snel kunnen oplopen.
Onze WordPress Woocommerce oplossing >

Voor complexere e-commerce websites met een grote diverse product catalogus, integraties met externe systemen en een link met je boekhoudsysteem kan de prijs aanzienlijk beïnvloeden. Neem contact op voor bijkomend advies of een richtprijs op maat van de noden van je winkel.

Onze Magento oplossing >

 

Leerplatform LMS (Learning Management System) website

Onze richtprijs voor een LMS website begint bij € 5900. Dit is inclusief ontwikkeling, configuratie van het leerplatform op maat van je onderneming, en lancering van de website.

 

Leden administratie en leden website

Onze richtprijs voor een leden website begint bij € 3900. Dit is inclusief ontwikkeling, integreren van je huisstijl, leden beheer met administratieve automatisaties, integratie van een aanmeldsysteem voor leden, en lancering van de website.

Onze ledenbeheer oplossing >

 

Design/ontwerp op maat?

Bij de bovengenoemde prijzen gaat het telkens om een website te bouwen startende van een bestaande template die wij aanpassen aan de huisstijl van je onderneming. 

Als u een uniek ontwerp wilt, zal dit meer kosten dan het gebruiken van een reeds bestaande template. Hier moet een webdesigner aan te pas komen om uw specifieke wensen te visualiseren.

Onze richtprijs om een template te bouwen op maat bouwen gebaseerd op een nieuw design begint bij € 1900. Deze prijs komt bovenop het bouwen van de website zelf en is zeer afhankelijk van de grootte en complexiteit van de website. Zoals altijd, is het belangrijk om contact met ons op te nemen voor een precieze prijsopgave, aangezien de werkelijke prijs afhankelijk is van uw specifieke behoeften.

 

Jaarlijkse kosten

Hosting

Onze prijzen voor het hosten van een standaard website start bij 250 Euro per jaar. (incl. beveiliging en onderhoud.)

De prijs voor het hosten van een E-commerce, LMS of Ledenadministratie website start bij 490 Euro per jaar. 

Hou er rekening mee dat de complexiteit en het aantal bezoekers een invloed zal hebben op deze prijs.

Licenties en extra plugins

Het gebruik van je website besturingssysteem is gratis. (WordPress en Magento zijn open-source en vereisen geen licentiekost). 

Toch zijn er ook verschillende plugins beschikbaar voor je website in een gratis versie en een “pro” (betaalde) versie. De gratis versie van een plugin biedt vaak de basisfuncties van de plugin, terwijl de “pro” versie extra functies en opties bevat.

Het is moeilijk om te zeggen welke versie van een plugin het beste is voor jou, aangezien dit soms afhangt van je specifieke behoeften en doelen. Enkel indien een Pro licentie opportuun is, overleggen we steeds met jou en rekenen we de licentie kosten gewoon 1-op-1 door.  

Ter referentie: Een gemiddelde site heeft gemiddeld 1 a 2 pro plugins actief. De gemiddelde prijs van een pro plugin ligt rond de 65 Euro per jaar.

Werken aan je e-commerce oplossing

Prijs voor de overname van een bestaande website

Als u al een bestaande website heeft, maar deze wilt laten overnemen door Studio Mikado, dan bieden wij ook deze dienst aan.

Onze ervaren ontwikkelaars en designers zullen uw website grondig analyseren en eventuele problemen identificeren, zoals security issues, slechte prestaties, of een onhandige gebruikersinterface. Vervolgens zullen we met u samenwerken om een plan te maken om de website te verbeteren en te optimaliseren, zodat deze beter aan uw behoeften voldoet.

Onze richtprijs voor het overnemen van een bestaande website begint bij €680, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de website.

Zoals altijd, is het belangrijk om contact met ons op te nemen voor een precieze prijsopgave, aangezien de werkelijke prijs afhankelijk is van de staat van uw huidige website en uw specifieke behoeften.

Overname WordPress website >

Overname Magento website >

 

De 'echte' prijs van een succesvolle website

Het is belangrijk om te benadrukken dat de prijs van een succesvolle website niet alleen ligt in de ontwikkeling ervan! Eens de website online staat is slechts de eerste stap gezet en begint je online traject pas echt.

Investeren in een goede strategie aan het begin en extra investering na de lancering voor sterke inhoud(SEO) en digitale marketing maken bij elke website het grote verschil. Voorzie dus voldoende budget voor na de lancering te kunnen blijven groeien.

Onze persoonlijke aanpak

Heb je nog vragen in verband de kostprijs van je nieuwe website?

Sta rechtstreeks in contact met de persoon die je zal flankeren bij het bouwen en beheren van je website. We luisteren graag naar je verhaal en adviseren je binnen de mogelijkheden van je budget.

 

Kenneth Magento op maat