Beheer je catalogus met een PIM

Wat is een PIM?

Een Product Information Management PIM-oplossing is een zakelijke toepassing die één plek biedt om uw productinformatie te verzamelen, te beheren en te verrijken, een productcatalogus te maken en deze te distribueren naar uw verkoop- en e-commerce kanalen.

Een PIM-oplossing maakt het sneller en eenvoudiger om, in combinatie met je webshop, een boeiende productervaring te creëren en te leveren.

Voordelen van gecentraliseerde gestructureerde informatie

Waarom heb je een PIM nodig?

Bij Studio Mikado gebruiken wij Akeneo als PIM. 

Akeneo is de oplossing om een grote hoeveelheid complexe productinformatie te structureren in een gebruiksvriendelijke interface. Deze omgeving is dan ook geschikt voor multichannel in meerdere talen, importeren of exporteren van productdata, Akeneo PIM kan het allemaal. Hierdoor is het beheren van je product catalogus een kinderspel.

Akeneo kan makkelijk gekoppeld worden met een e-commerce pakket waardoor je de makkelijk interface van Akeneo kan gebruiken om je productcontent up-to-date te houden. 

Door onze koppeling kan je bijna real-time de wijzigingen van de Akeneo PIM op je e-commerce omgeving raadplegen. 

Een centrale informatie bron voor je productdata

Het belangrijkste voordeel van een PIM-systeem is consistentie van je productdata.

Het Akeneo PIM systeem maakt het mogelijk om te werken met iets wat we Master Data noemen. Master Data is de leidende data voor alle kanalen en systemen die daarmee werken. Hiermee verrijk je dus vanuit één databron – het PIM-systeem in dit geval – de productdata voor al je systemen.

Vroeger werd de productdata op verschillende plaatsen bewaard maar met een PIM-systeem is dit verleden tijd. Alle productinformatie wordt centraal beheerd en verrijkt. Zo heb je op altijd en overal de juiste productdata beschikbaar. Denk aan productomschrijvingen, foto’s, prijzen, kortingen maar ook suggesties voor gerelateerde producten.

 

blank

Voor verschillende verkoopkanalen

Gebruik de productdata niet alleen voor je e-commerce oplossing maar gebruik deze ook voor je catalogus, de marketing of je winkels.

Alle verkoopkanalen zullen hier hun voordeel meedoen want de productdata komt altijd uit het Akeneo PIM-systeem. 

ERP-koppeling

In een ERP-systeem is er niet de mogelijkheid om uitgebreide productdata te voorzien. Hierin zitten de complexe bedrijfsprocessen waardoor je productdata verspreid zit over dit systeem.

Dankzij de handige integraties met het Akeneo PIM-Systeem kunnen we deze ERP productdata voeden aan het PIM-systeem waardoor het up-to-date houden van de productdata kinderspel is. 

Ondersteuning voor je productbeheer

Onze PIM Akeneo diensten

Opzet & Configuratie

Wij lanceren en configureren jouw Akeneo PIM. Nadien richten we de Akeneo PIM in naar jouw noden. Hierdoor kan jij in no-time beginnen aan het verrijken van je product content.

Catalogus migratie

Staat je catalogus in een ander systeem. Wij migreren je catalogus naar de PIM en richten we de Akeneo PIM in naar jouw noden. Hierdoor kan jij in no-time beginnen aan het verrijken van je product content

Opleiding

We maken je wegwijs hoe je best je catalogus beheert en indeelt zodat de koppeling met je website vlekkeloos kan verlopen.

Integraties

Heb je een Webshop maar heb je nog geen koppeling met je Akeneo PIM. Ons team zal dit onderzoeken en je productinformatie zal dan in geen tijd op je webshop staan.

De Akeneo PIM werkt zowel met onze aangeboden Magento als onze WordPress Woocommerce oplossingen.

Neem samen met Michel de volgende stap

Onze specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden

Ontdek hoe een product informatie management systeem van Akeneo het beheer van je producten eenvoudiger maakt.

Michel - E-commerce analyst