Optimaliseer je marketing en communicatie

Bij Studio Mikado begrijpen we dat succesvolle marketing en communicatie van cruciaal belang zijn voor het bereiken van jouw zakelijke doelen. Maar wat als je je afvraagt hoe goed jouw huidige inspanningen echt werken? Hoe kunnen de marketing inspanningen rond je website en online echt renderen? Wij zetten je graag op weg.

Gert-Jan Loix Studio Mikado
Non-profit IT specialist
E-commerce specialist

Je website als marketingmachine

De website is vaak het kloppend hart van de digitale marketingstrategie van een organisatie. Het fungeert als een multi-functioneel platform dat diverse marketingactiviteiten ondersteunt en versterkt. Het optimaliseren en up-to-date houden van de website is daarom cruciaal voor het succes van veel moderne bedrijven.

  • Visitekaartje: Voor veel klanten is de website het eerste contactpunt met een bedrijf. Een professioneel ontworpen website geeft direct een goede eerste indruk en kan het imago van een bedrijf versterken.
  • Informatiebron: Klanten zoeken vaak naar informatie over producten, diensten, prijzen, openingstijden en contactgegevens. Een website voorziet in deze behoefte.
  • Leadgeneratie: Via de website kunnen potentiële klanten hun gegevens achterlaten, bijvoorbeeld voor een nieuwsbrief, een webinar of een gratis proefproduct. Deze leads kunnen vervolgens verder worden opgevolgd.
  • Verkoopkanaal: Met name voor e-commerce bedrijven is de website het primaire verkoopkanaal. Maar ook andere bedrijven kunnen via hun website producten of diensten verkopen, offertes aanvragen of boekingen laten maken.
  • Klantenservice: Klanten kunnen via de website contact opnemen met de klantenservice, vaak via chatfuncties en contactformulieren. Of een afspraak inplannen.
  • En nog veel meer.

Zeer belangrijk dus om je marketinginspanningen te optimaliseren. Daar zetten we je graag mee op weg.

Op deze pagina:
Uitdagingen en vragen bij marketing

Welke vragen stellen onze klanten?

Maximale Zichtbaarheid

“Hoe kunnen we een naadloze ervaring bieden aan onze bezoekers zodat ze graag terugkeren?”

“We willen onze klantenkring uitbreiden. Maar hoe kunnen we effectief nieuwe klanten werven?”

“Content is koning, dat weten we. Maar hoe creëren we content die echt resoneren met de behoeften en vragen van onze potentiële klanten?”

Beheersbaar voor ons team

“Ons team is beperkt en we hebben niet genoeg marketingexpertise in huis. Kunnen jullie ons helpen in deze reis?” 

“We willen onze marketingefforts optimaliseren. Hoe organiseren we dit zodat het beheersbaar en effectief is voor ons huidige team?”

Optimalisatie marketing voor kanalen

“Het verkeer naar onze website kan beter. Wat zijn de strategieën om meer bezoekers te trekken?”

Hoe kunnen we onze verkoopskanalen ook meer promoten via goede marketing?

“Het verkeer naar onze website kan beter. Wat zijn de strategieën om meer bezoekers te trekken?”

Herken je je met deze vragen? Lees dan zeker verder.

Marketingoptimalisaties

Stapsgewijs naar succesvolle conversie

Je wilt je bezoekers beter en gerichter converteren en dus op het juiste moment tot actie laten overgaan.

Als ze geen interesse hebben, dan gaan we er ook geen inspanningen voor leveren. Vanaf verkennend wordt het interessant. Ze zijn zich nog niet bewust van wat jij voor hen kan betekenen en daarin pas je je plannen aan. Je mag er vanuit gaan elke nieuwe bezoeker nog niets weet. Heel wat mensen komen via Google voor de eerste maal in contact met je merk.

Als ze geïnteresseerd zijn, dan heb je hen bewust gemaakt van jouw troeven. Dan staan ze misschien al open voor een actie te ondernemen.

conversiegedreven werken
marketing wordpress elementor
Marketingoptimalisaties voor je website

Je website als centrale in je marktbenadering

Dankzij WordPress heb je de volledige controle over je eigen website. Dit krachtige platform biedt je de vrijheid om zelf content te creëren die perfect aansluit bij de wensen en behoeften van je bezoekers.

Een goed doordachte en uitgevoerde marketingaanpak zorgt ervoor dat je content niet alleen waardevol is, maar ook op het juiste moment door de juiste mensen wordt gezien. Creëer zelf blogartikels in de handige bouwblokkenformat, optimaliseer en stuur je zoekwoorden bij met Rank Math,..

Met WordPress als basis en een sterke marketingvisie sta je sterk in de digitale wereld!

Marketing optimalisaties voor online verkoop

Hogere online verkoop dankzij een goede aanpak

E-commerce draait om meer dan alleen het online aanbieden van producten; het gaat om het effectief bereiken en overtuigen van je doelgroep. Om de verkoop te optimaliseren, is een gerichte marketingaanpak essentieel.

Door gebruik te maken van zoekmachineoptimalisatie (SEO) zorg je ervoor dat je webshop beter gevonden wordt in Google. Belangrijk hierbij is het gebruik van relevante trefwoorden, kwalitatieve content en een technisch geoptimaliseerde website. Adverteren via platforms zoals Google Ads of sociale media kan je producten onder de aandacht brengen bij een specifieke doelgroep. Optimaliseer ook je multikanaal verkoop. Zo zorg je voor een exponentiele verhoging van je bereik.

optimaliseer je marketinginspanningen voor ecommerce

Marketingdiensten van Studio Mikado

Optimaliseer je inspanningen met Studio Mikado

Een succesvolle marketingaanpak starten of je bestaande aanpak optimaliseren? Daar sta je niet alleen voor.
We zetten je op weg. We maken het werk voor jou lichter. Helpen je gericht bij te sturen. En tonen je hoe je het ook zelf kan.

Mooi toch?

Audit huidige inspanningen

Hoe goed bereikt je website zijn potentieel? Hoe scoren we op SEO/SEA? Hoe scoren we op gebruikerservaring van onze bezoekers? Hoe zit het met de cijfers in analytics?

Gericht bijsturen op basis van cijfers

Meten om te weten. Correcte rapportages maken. Eenvoudige dashboards om overzicht te bewaren. Cijfers gebruiken om strategische beslissingen te nemen. Hiervoor gebruiken we tal van programma's zoals Google Analytics, Rank Math, Google Ads, Google Trends,..

Communicatiestrategie

We zetten samen met je mensen de lijnen uit voor de komende jaren. Hoe vertalen we de doelstellingen van je organisatie naar een concrete communicatiestrategie?

Beter gevonden worden via zoekmachines

We onderzoeken welke zoekwoorden je klanten gebruiken en gaan deze optimaliseren. We analyseren hoe je staat tov je concurrenten. We bekijken zoekintenties en trends. We monitoren en sturen bij.

Contentcreatie

Schrijven van blogartikels, emailmarketing, social media posts opzetten,.. Cruciaal om gevonden te worden bij je potentiële klanten.

Campagnes opzetten

Enerzijds organische groei realiseren via je website en eigen kanalen. Passende oplossingen om ook betalende campagnes op te zetten en te beheren waar nodig.

Coaching en opleiding

De mensen van je organisatie op weg zetten om ook zelfstandig te kunnen werken aan marketing en communicatie.

Klaar om je marketinginspanningen te optimaliseren?

 Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Zo ontdek je hoe we je kunnen helpen het bereik van je organisatie te verhogen en meer verkoop te realiseren.

Gert-Jan Loix Studio Mikado

Waarom ook Studio-Mikado?

Wat we nog aanbieden

Advies en strategie

Met ons klein maar zeer ervaren team kunnen we met gepaste trots claimen dat wij de vele facetten te beheersen die nodig zijn voor het ontwikkelen van een succesvol online project.

Aantrekkelijke prijzen

Wij geven startende ondernemers of non-profits uit België graag een duwtje in de rug met onze aantrekkelijke prijzen.

Audit

Hoe presteert je huidige website? Welk potentieel laat je liggen? Wat zijn de quick-wins en lange termijn oplossingen om meer klanten aan te trekken?