Manage your catalog with a PIM

What is a PIM ?

A Product Information Management PIM-oplossing is een zakelijke toepassing die één plek biedt om uw productinformatie te verzamelen, te beheren en te verrijken, een productcatalogus te maken en deze te distribueren naar uw verkoop- en e-commerce kanalen.

Een PIM-oplossing maakt het sneller en eenvoudiger om, in combinatie met je webshop, een boeiende productervaring te creëren en te leveren.

Benefits of Centralized Structured Information

Why do you need a PIM?

At Studio Mikado we use Akeneo as PIM. 

Akeneo is the solution to a grote hoeveelheid complexe productinformatie te structureren in een gebruiksvriendelijke interface. Deze omgeving is dan ook geschikt voor multichannel in meerdere talen, importeren of exporteren van productdata, Akeneo PIM kan het allemaal. Hierdoor is het beheren van je product catalogus een kinderspel.

Akeneo kan makkelijk gekoppeld worden met een e-commerce pakket waardoor je de easy interface van Akeneo kan gebruiken om je productcontent up-to-date te houden. 

Thanks to our link you can almost real-time de wijzigingen van de Akeneo PIM op je e-commerce omgeving raadplegen. 

A central source of information for your product data

Het belangrijkste voordeel van een PIM-systeem is consistentie van je productdata.

It Akeneo PIM system makes it possible to work with something we Master Data noemen. Master Data is de leidende data voor alle kanalen en systemen die daarmee werken. Hiermee verrijk je dus vanuit één databron – het PIM-systeem in dit geval – de productdata voor al je systemen.

Vroeger werd de productdata op verschillende plaatsen bewaard maar met een PIM-systeem is dit verleden tijd. Alle productinformatie wordt centraal beheerd en verrijkt. Zo heb je op altijd en overal de juiste productdata beschikbaar. Denk aan product descriptions, photos, prices, discounts but also suggestions for related products.

 

blank

For different sales channels

Do not only use the product data for your e-commerce solution, but also use it for your catalog, marketing or your stores.

All sales channels will benefit from this because the product data always comes from the Akeneo PIM system.

ERP link

In an ERP system there is no possibility to provide extensive product data. This includes the complex business processes through which your product data is spread across this system.

Dankzij de handige integraties met het Akeneo PIM-Systeem kunnen we deze ERP productdata voeden aan het PIM-systeem waardoor het up-to-date houden van de productdata kinderspel is. 

Support for your product management

Our PIM Akeneo services

Setup & Configuration

Wij lanceren en configureren jouw Akeneo PIM. Nadien richten we de Akeneo PIM in naar jouw noden. Hierdoor kan jij in no-time beginnen aan het verrijken van je product content.

Catalog migration

Staat je catalogus in een ander systeem. Wij migreren je catalogus naar de PIM en richten we de Akeneo PIM in naar jouw noden. Hierdoor kan jij in no-time beginnen aan het verrijken van je product content

Education

We maken je wegwijs hoe je best je catalogus beheert en indeelt zodat de koppeling met je website vlekkeloos kan verlopen.

Integrations

Heb je een Webshop maar heb je nog geen koppeling met je Akeneo PIM. Ons team zal dit onderzoeken en je productinformatie zal dan in geen tijd op je webshop staan.

The Akeneo PIM works with both our offered magento like ours WordPress Woocommerce solutions.

Take the next step together with Michel

Our specialist is ready to answer all your questions

Discover how a product information management system from Akeneo makes managing your products easier.

Michel - Ecommerce Analyst