Integratie van verkoopskanalen: Seashop

Naadloze integratie van de webshop met een groot assortiment op verschillende verkoopkanalen en met geautomatiseerde administratie

Kenneth Bonte

Kenneth Bonte

E-commerce architect

Meerverkoop online behalen vergt goede afstemming en integratie van platformen

In het digitale tijdperk zijn bedrijven zoals SeaShop steeds afhankelijker geworden van diverse online tools en software om hun operaties soepel te laten verlopen. Van voorraadbeheer tot boekhouding, van marktplaatsen tot een eigen webshop, en van advertentieprogramma’s tot klantenservice. Elk aspect van een online business vraagt om een specifieke tool. Maar met zoveel verschillende programma’s in gebruik, zijn er enkele cruciale vragen:

Hoe kies je de juiste verkoopskanalen voor jouw business? Hoe kunnen al deze verkoopssystemen harmonieus en efficiënt samenwerken? Hoe zorg je voor een optimale automatisatie? 

Integratie is het sleutelwoord

Een geoptimaliseerde samenwerking tussen deze programma’s, of verkoopskanalen zorgt niet alleen voor een stroomlijning van je bedrijfsprocessen. Je wint tijd in het aantal handelingen dat je moet uitvoeren dankzij goede automatisaties.

Tijd is geld. Het zal je de kans geven om je te focussen op wat je echt graag doet.

Integraties zorgen voor aanzienlijke winsten termen van tijd, kosten en efficiëntie.

In deze case nemen we je mee hoe we te werk gingen om de uitdagingen die komen kijken bij het opzetten van een online omgeving aanpakten.

In dit artikel
Over de klant

Een webshop in volle groei

Seashop.com is dé ultieme bestemming voor zeeliefhebbers die op zoek zijn naar hoogwaardige nautische benodigdheden. Of je nu reddingsvlotten, reddingsvesten, EPIRB’s, navigatie-instrumenten of kleding geschikt voor de zeevaart nodig hebt, Seashop heeft voor elk wat wils. 

Hun ruim assortiment aan nautische schatten staat klaar om ontdekt te worden op hun webshop maar op verschillende online verkoopskanalen zoals Bol.com, Ebay Amazon, Google of Decathlon.

Met trots presenteren wij de samenwerking tussen Axel en het Seashop Team, die vanuit de haven van Nieuwpoort een inspirerend maritiem avontuur hebben gecreëerd.

Webshop strategie

Veel meer dan een 'gewone' webshop

Bij de samenwerking met Seashop.com werd duidelijk dat het niet alleen ging om het bouwen van een nieuwe Magento webshop. 

Het was essentieel om het beheer van de gigantische catalogus grotendeels te automatiseren om de efficiëntie te vergroten

Daarom hebben we gebruikgemaakt van het geavanceerde Akeneo PIM (Product Information Management) systeem om de producten en catalogus gebruiksvriendelijk te beheren. 

De integratie met Channable stelde Seashop in staat om de producten niet alleen op hun eigen webshop aan te bieden, maar ook op toonaangevende platforms zoals Bol.com, Amazon, Google en Decathlon, terwijl het beheer centraal bleef.

blank
integratie verkoopskanalen

Dankzij een goede integratie zorgden we voor meer bereik, meer verkoop en minder administratie.

blank
Webshop strategie

Naadloze integratie van de verkoopskanalen

Het resultaat was een optimale samenwerking van het assortiment op verschillende verkoopkanalen, waarbij Seashop zijn aanwezigheid kon vergroten en klanten kon bereiken op meerdere platforms. 

Het beheer van bestellingen werd geoptimaliseerd door het automatisch synchroniseren van alle bestellingen met het Octopus boekhoudprogramma

Dit zorgde voor een gestroomlijnd proces en gaf Seashop de ruimte om zich te concentreren op wat ze het beste doen: het bieden van uitstekende service en hoogwaardige bootartikelen aan hun klanten.

Grote webshop makkelijk te beheren met een klein team

Conclusie

We hebben een op maat gemaakte oplossing gecreëerd die Seashop in staat stelt om als een van de leiders in de branche te blijven groeien en te excelleren. Door onze expertise in webontwikkeling en automatisering te combineren, hebben we een solide basis gelegd voor Seashop om zijn missie voort te zetten: zeeliefhebbers voorzien van de beste nautische producten en een ongeëvenaarde winkelervaring.

Optimale integraties voor jouw webshop?

Studio Mikado denkt mee om van jouw e-commerce verhaal een succes te maken. Hiervoor hebben we tal van oplossingen voor optimaal beheer van je webshop.

blank