Practicali Seminaries

Digitaliseren van de gebruikerservaring voor het online beheren van de seminaries en cursussen voor zowel de klanten als de werknemers.

Kenneth Bonte

Kenneth Bonte

E-commerce architect
Over de klant

Practicali seminarie website

Practicali organiseert fiscale cursussen inzake boekhouden, directe en indirecte belastingen.

Daarnaast bieden ze ook dagseminaries en grondige meerdaagse opleidingen aan.
Practicali staat ook voor fiscale boeken, rekentools, syllabi,…

Ze wilden hun oude website vernieuwen en dienstverlening verbeteren door te migreren 
naar een nieuw e-commerce platform (Magento 2).

Onze aanpak

Gebruikerservaring van de klant

Makkelijker registreren & inschrijven

Boekhoudkantoren zijn in staat hun werknemers in te schrijven voor verschillende seminaries. Een hoofdaccount kan werknemers registreren en rechten toekennen om op die manier de inschrijf-procedure te vergemakkelijken.

Self-service omgeving voor klanten

Klanten hebben toegang via hun eigen account tot alle data gerelateerd aan de gevolgde seminaries. Naast zaken zoals algemene gegevens, adresinformatie en order historiek kan men rekentools en syllabi raadplegen, recordings van de gevolgde seminaries en fiscale attesten opvragen. 

Digitaliseren van de workflow

Automatiseren van de administratie

Koppeling met Exact Online werd voorzien voor orders, creditmemo’s en klanten. Geen administratieve rompslomp meer door dit volledig geautomatiseerd proces.

Het administratieve luik van de seminaries wordt volledig opgevangen door het systeem. 

Deelnemerslijsten, aanwezigheidslijsten, automatische reminder e-mails, … alle processen worden volledig door het Magento 2 platform in goeie banen geleid.

 

Vlekkeloze migratie

Eerst werd een migratie voorzien van alle data uit het vroegere Magento 1 platform. Hier werd extra aandacht besteed aan de migratie van de tools en recordings gelinkt aan de klanten.

blank

Gebruikte technologie

blank

Schaalbaar e-commerce platform als basis

blank

Synchronisatie van orders, creditmemo's en klanten met boekhoudpakket

blank

Koppeling met de praktijkgerichte fiscale databank.

blank

Nieuwsbrief inschrijvingen worden automatisch doorgestuurd naar Campaign monitor

Conclusie

Conclusie

Practicali biedt hun klanten de mogelijkheid om deel te nemen aan fiscale cursussen op een veel eenvoudige en overzichtelijke manier. 

Men kan zich inschrijven en betalen via een online platform en krijgen via hun profiel toegang tot hun opleidingsgegevens en relevante informatie, zoals syllabi en rekentools.

Practicali kan groeien! De werknemers van Practicali hoeven zich geen zorgen te maken over de administratieve taken, aangezien alles automatisch verwerkt wordt of zelf beheerd kan worden door de klanten.  Er komt meer tijd vrij voor het verbeteren van dienstverlening.

Transformeer ook uw onderneming

Klaar om uw digitale aanwezigheid naar een hoger niveau te tillen?
Ons team van experts staat voor u klaar. Neem vandaag nog contact op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen uw bedrijfsdoelen te bereiken en groei te realiseren door innovatieve digitale oplossingen.