Channable: jouw sleutel tot succes in multikanaal verkoop

In de wereld van e-commerce draait alles om zichtbaarheid, efficiëntie en groei. Dat kan via je eigen platform, maar een multikanaal aanpak biedt ook heel wat opportuniteiten. We zetten je graag op weg.

Multikanaal verkoop, of multichannel is het verkopen van je producten via meer dan één kanaal. Dat biedt heel wat voordelen:

Zo zijn de klanten van je organisatie gewoontedieren. Ze kopen het liefst via het kanaal dat ze reeds gewend zijn. Meestal starten ze hun zoektocht op Google Shopping, Amazon of Bol.com. Om hen te motiveren om gebruik te maken van een nieuw kanaal is niet altijd even eenvoudig.

De Bol.coms van deze wereld hebben ook mooie marketingbudgetten. Zo kan je ook teren op hun inspanningen en bereik. 

Een zeer nuttige reflectie dus om ook een multikanaal aanpak te hanteren met jouw organisatie. Maar hoe start je daar nu mee? Wij zetten je op weg.

Dans cet article
Uitdagingen en vragen bij multikanaalverkoop

Welke vragen stellen onze klanten?

Maximale Zichtbaarheid

Een van de belangrijkste doelstellingen van multikanaal verkoop is het vergroten van de zichtbaarheid van producten en het bereiken van een breder publiek. Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze producten opvallen tussen de concurrentie op verschillende verkoopkanalen? Hoe kunnen we onze marketinginspanningen optimaliseren om het hoogste rendement te behalen? Hoe kunnen we eenvoudig onze producten ook aanbieden op andere platformen zoals amazon, bol.com et google shopping?

Productbeheer en Synchronisatie

Een van de grootste uitdagingen bij multikanaalverkoop is het effectief beheren en synchroniseren van productinformatie over verschillende platforms. Elk verkoopkanaal heeft zijn eigen vereisten voor productgegevens, zoals afbeeldingen, prijzen en specificaties. Het handmatig bijwerken van deze informatie op meerdere plaatsen kan tijdrovend en foutgevoelig zijn. Heel wat klanten vragen zich af: hoe kunnen we onze productgegevens nauwkeurig en consistent houden op alle verkoopkanalen?

Tijdbesparing en Efficiëntie

Tijd is geld, en in de wereld van e-commerce is dit niet anders. Ondernemers moeten zich afvragen hoe ze hun tijd effectief kunnen besteden om groei te realiseren. Het beheren van meerdere verkoopkanalen kan leiden tot overbelasting en inefficiëntie. Hoe kunnen we processen stroomlijnen en onze productiviteit verhogen?

Meet Channable

Channable: Het Krachtige All-in-One Platform

Channable is een toonaangevend platform voor feedmanagement en multikanaalsynchronisatie. Met Channable kunnen ondernemers al hun productinformatie beheren vanuit één centrale locatie. Het platform maakt het mogelijk om productfeeds te creëren en te optimaliseren voor verschillende verkoopkanalen, zoals Google Shopping, Amazon, Bol.com, en nog veel meer.

Dat brengt heel wat voordelen met zich mee.

1) Tijdbesparing en Efficiëntie

Een van de meest opvallende voordelen van Channable is de enorme tijdbesparing en efficiëntie die het biedt. Ondernemers kunnen hun productgegevens eenvoudig importeren, bewerken en optimaliseren met behulp van de intuïtieve interface van Channable. Dit betekent minder tijd besteed aan handmatige taken en meer tijd om te focussen op strategische groei.

2) Naadloze Synchronisatie

Channable biedt naadloze synchronisatie met een breed scala aan verkoopkanalen. Dit betekent dat ondernemers hun productinformatie met één druk op de knop kunnen synchroniseren over al hun verkoopkanalen. Dit zorgt voor consistente en up-to-date informatie op alle platforms, wat de kans op fouten vermindert en de klanttevredenheid verhoogt.

3) Geavanceerde Optimalisatie

Met Channable kunnen ondernemers hun productfeeds tot in de kleinste details optimaliseren. Ze kunnen prijzen aanpassen, titels optimaliseren en zelfs specifieke regels instellen voor verschillende verkoopkanalen. Dit stelt hen in staat om hun producten optimaal te presenteren en de concurrentie voor te blijven. vermindert en de klanttevredenheid verhoogt.

4) Uitgebreide Rapportage

Channable biedt uitgebreide rapportage- en analysefuncties waarmee ondernemers inzicht krijgen in de prestaties van hun producten op verschillende verkoopkanalen. Dit helpt hen om hun marketinginspanningen te optimaliseren en hun ROI te maximaliseren.

Dankzij Channable konden we onze zichtbaarheid online verhogen en toch onze tijdsinvestering inperken.

Accompagnement pour la gestion de vos produits

Onze Channable diensten

Productfeed-optimalisatie

We helpen je om productfeeds te creëren, te beheren en te optimaliseren voor verschillende verkoopkanalen. Dit omvat het aanpassen van producttitels, beschrijvingen, prijzen, afbeeldingen en andere productinformatie om ervoor te zorgen dat je producten goed worden weergegeven op verschillende platforms.

Multikanaalsynchronisatie

We zetten je op weg om je productinformatie naadloos te synchroniseren met verschillende online verkoopkanalen zoals Amazon, Google Shopping, Bol.com, eBay, en vele andere marktplaatsen en vergelijkingssites. Hierdoor kun je je producten efficiënt beheren op meerdere platforms vanuit één centrale locatie.

Prijsbeheer

Channable biedt geavanceerde mogelijkheden voor prijsbeheer. Je kunt prijzen aanpassen op basis van verschillende criteria, zoals concurrentieprijzen, winstmarges en seizoensgebonden factoren. Dit helpt je om competitief te blijven en winstgevend te opereren.

Zichtbaarheid verhogen

Channable kan ook worden gebruikt voor affiliate marketing, waarbij je je producten promoot via partners en affiliateprogramma's.
Als je internationaal wilt uitbreiden, kan Channable helpen bij het aanpassen van je productinformatie voor verschillende markten en talen. Hiermee kun je je producten wereldwijd aanbieden. We zetten je hierin op weg.

Aangepaste regels en filters

Elk kanaal heeft andere regels die moeten worden gevolgd. Channable biedt krachtige tools waarmee je aangepaste regels en filters kunt instellen om productinformatie te manipuleren en aan te passen aan de vereisten van specifieke verkoopkanalen. Dit geeft je volledige controle over hoe je producten worden gepresenteerd.

Adverteren

Naast het beheren van organische productvermeldingen, kun je Channable ook gebruiken voor advertentiecampagnes. Het kan worden geïntegreerd met advertentieplatforms zoals Google Ads, zodat je producten op een effectieve manier kunt adverteren. We helpen je om SEO en SEA op een zo effectieve manier in te zetten.

Opleiding en support

We maken je wegwijs hoe je het platform optimaal kan inzetten voor jou organisatie. Als je tijdens het gebruik botst op problemen, dan wijzen we je de weg.

Rapportage en analyse

Het platform biedt uitgebreide rapportage- en analysefuncties waarmee je inzicht krijgt in de prestaties van je producten op verschillende kanalen. Je kunt de resultaten volgen en analyseren om je marketingstrategieën te optimaliseren. We helpen je om gedane acties te analyseren en ook bij te sturen.

Audit & conseil | Intégrations | Boutique en ligne | Stratégie de site Web
Intégration transparente de la boutique en ligne avec une large gamme sur différents canaux de vente et avec une administration automatisée

Klaar voor succes in multikanaalverkoop?

 Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Zo ontdek je hoe we je kunnen helpen je e-commercebedrijf naar nieuwe hoogten te brengen.

Solutions Magento