Seashop

Naadloze integratie van de webshop met een groot assortiment op verschillende verkoopkanalen en met geautomatiseerde administratie

Kenneth Bonte

Kenneth Bonte

E-commerce architect
Over de klant

Een webshop in volle groei

Seashop.com is dé ultieme bestemming voor zeeliefhebbers die op zoek zijn naar hoogwaardige nautische benodigdheden. Of je nu reddingsvlotten, reddingsvesten, EPIRB’s, navigatie-instrumenten of kleding geschikt voor de zeevaart nodig hebt, Seashop heeft voor elk wat wils. 

Hun ruim assortiment aan nautische schatten staat klaar om ontdekt te worden op hun webshop maar op verschillende online verkoopskanalen zoals Bol.com, Ebay Amazon, Google of Decathlon.

Met trots presenteren wij de samenwerking tussen Axel en het Seashop Team, die vanuit de haven van Nieuwpoort een inspirerend maritiem avontuur hebben gecreëerd.

Webshop strategie

Veel meer dan een 'gewone' webshop

Bij de samenwerking met Seashop.com werd duidelijk dat het niet alleen ging om het bouwen van een nieuwe Magento webshop. 

Het was essentieel om het beheer van de gigantische catalogus grotendeels te automatiseren om de efficiëntie te vergroten

Daarom hebben we gebruikgemaakt van het geavanceerde Akeneo PIM (Product Information Management) systeem om de producten en catalogus gebruiksvriendelijk te beheren. 

De integratie met Channable stelde Seashop in staat om de producten niet alleen op hun eigen webshop aan te bieden, maar ook op toonaangevende platforms zoals Bol.com, Amazon, Google en Decathlon, terwijl het beheer centraal bleef.

blank
blank
blank

Meer bereik
Meer verkoop
Minder administratie

Het resultaat was een naadloze integratie van het assortiment op verschillende verkoopkanalen, waarbij Seashop zijn aanwezigheid kon vergroten en klanten kon bereiken op meerdere platforms. 

Het beheer van bestellingen werd geoptimaliseerd door het automatisch synchroniseren van alle bestellingen met het Octopus boekhoudprogramma

Dit zorgde voor een gestroomlijnd proces en gaf Seashop de ruimte om zich te concentreren op wat ze het beste doen: het bieden van uitstekende service en hoogwaardige bootartikelen aan hun klanten.

Grote webshop makkelijk te beheren met een klein team

Conclusie

We hebben een op maat gemaakte oplossing gecreëerd die Seashop in staat stelt om als een van de leiders in de branche te blijven groeien en te excelleren. Door onze expertise in webontwikkeling en automatisering te combineren, hebben we een solide basis gelegd voor Seashop om zijn missie voort te zetten: zeeliefhebbers voorzien van de beste nautische producten en een ongeëvenaarde winkelervaring.

Wil je zelf de maritieme wereld van Seashop ontdekken? Bezoek Seashop.com en laat je meevoeren op een onvergetelijk avontuur op zee.